Food waste: prevention in the service sector would have major environmental benefits

Posted by aclimaadmin | 17/04/2020 | Sector News

Approximately 88 megatonnes (Mt) of food are wasted every year in the European Union1, causing 186 metric tons (Mt) carbon dioxide equivalent (CO2-eq) — a universal measure for all greenhouse gases.

The impact of food waste on the climate, acidification and eutrophication is around 15–16% of the environmental impact of the entire food chain. In developed countries, food waste is high at the point of consumption— so significantly reducing food losses would require a food-waste reduction in households and the food-services sector…read more

Fuente: ec.europa.eu

Posts Relaccionados

Posted by aclimaadmin | 25 April 2024
En 1998, Pedro Lasa, fundador de SUDS Drenaje Sostenible, conoció en Canadá la empresa australiana Atlantis, pionera a nivel mundial en la gestión sostenible del agua de lluvia. “Fui cautivado por la...
Posted by aclimaadmin | 25 April 2024
La plataforma de innovación abierta, BIND 4.0, iniciativa de Gobierno vasco y Grupo SPRI, ha sido elegida entre los ‘Top 25’ de los ‘hub’ de innovación para startups de Europa,...
Posted by aclimaadmin | 25 April 2024
La reciente resolución definitiva de la Convocatoria Cervera para Centros Tecnológicos de Excelencia 2023, anunciada por el Ministerio de Ciencia e Innovación, ha asignado una financiación significativa para proyectos de investigación y...